Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

5-HTP 60 kapszula (G&G)

Második agyunk a bélidegrendszer.
Ft
Második agyunk a bélidegrendszer.

Miben segít?

  • a bolygó ideg stimulálásán keresztül serkenti az emésztést
  • enyhíti az álmatlanságot és a krónikus fáradtságot
  • csökkenti a depressziót, a szorongást és a lehangoltságot
  • étvágycsökkentő hatásával segíti a fogyást
  • enyhíti a stressz miatti izomcsomókból fakadó fájdalmakat

Termékleírás

Agyunk után a bélcsatorna falaiban található testünk legnagyobb idegsejt hálózata, amely aktívan oda-vissza kommunikál az aggyal. Egy új tudományág, a neuro-gasztroenterológia fontossága miatt a második agynak nevezte el ezt a hálózatot, melynek központi részét a bolygóideg alkotja. Ezen keresztül érkeznek ideális esetben agyunkból azok a megfelelő erősségű impulzusok, melyek az emésztéshez szükséges anyagok termelődését és a szükséges gyomor/bélmozgást kiváltják. A legújabb kutatások egyértelmű összefüggést állapítottak meg a különböző emésztési zavarok, betegségek és a bélidegrendszer, azon belül is a bolygóideg legyengült impulzusai között.

A bolygóideget elképzelhetjük úgy is, mint egy izmot, amely lehet erős és jó tónusú. Ilyenkor a bolygóideg impulzusai is erősek, melyeken keresztül az agyunk a következő dolgokra ad utasítást az emésztőrendszerünkben:
  • a gyomorsav termelődés stimulálására
  • a belek perisztaltikus (hullámszerű, gyűrűző) mozgásának beindítására
  • a hasnyálmirigyben az enzimek termelődésének beindítására
  • az epe termelődésére és ürülésére az epehólyagból
  • a májban a vércukorszint szabályozására.
Amikor a bolygóideg impulzusai gyengék, mindezek a folyamatok nem megfelelően illetve nem a megfelelő mértékben indulnak be. Ez pedig egyértelműen legyengült, nem megfelelő emésztéshez és fokozódó emésztési problémákhoz vezet.

A bélcsatornában működő idegsejtekben minden, az agyban már régóta ismert ingerületátvivő anyag is megtalálható. A bélidegrendszerben a sejtek közti kommunikációt az agyhoz hasonlóan kb. harmincféle anyag végzi. Ezek közül az egyik legfontosabb a szerotonin, melyet legtöbben boldogsághormonként ismerünk.

Kevesebben tudják, hogy a szerotonin több, mint 90%-ban a beleinkben termelődik és óriási szerepe van az emésztésben. Az alacsony szerotonin szint, amellett, hogy depressziós tüneteket, lehangoltságot és alvászavarokat is okoz, nagyban hozzájárul a bolygóideg impulzusainak gyengüléséhez.

Az 5-HTP, azaz 5-hidroxi-triptofán, a triptofán nevű fehérjeépítő aminosav egy olyan, a testünk által könnyen hasznosítható származéka, ami a szerotonin hormon előanyaga. Azaz testünkben az 5-HTP gyorsan és hatékonyan szerotoninná alakul, amely ha elegendő mennyiségben áll rendelkezésre, neurotranszmitterként biztosítja a megfelelő ingerületátvitelt és ezáltal stimulálja a bolygóideget. A megfelelően stimulált bolygóideg erős impulzusai pedig biztosítják emésztőrendszerünk megfelelő működését.

Az ingerületátvitel további fokozása érdekében a készítmény szerves kötésű magnéziumot is tartalmaz, magnézium taurát formájában.

Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.

Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarízs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.

A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.

Összetevők (1 kapszulában): Magnézium taurát 350mg*, Griffonia simplicifolia kivonat (99% 5-HTP) 151,52mg

Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak? Igen, vegánoknak is

Szedési javaslat:
Napi 1 kapszula étkezés után (vagy, ahogy az Ön egészségügyi szakembere rendeli), illetve a 4R Béltisztító Program részeként, ahogy a szedési útmutatóban szerepel

Figyelmeztetések:
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!

További javasolt termékek

Kapcsolatfelvétel


Átvevőpont:
Előre egyeztetett időpont alapján
Érdeklődés: 06205855745
Átvevőpont: 1044 Budapest, Megyeri út 51.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.