Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ |
“Egykor a Császárok itala volt, most az italok császára.”
Kombucha ital 3-103 éves korig nemtől függetlenül mindenkinek.
Tudta, hogy a Kombucha:
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
Az INULIN, vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra.
Az utóbbi néhány évben a „funkcionális élelmiszer” kifejezés új fogalommá vált a táplálkozástudományban. Funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva a bélrendszer mikrokörnyezetének helyváltoztatásával az ember egészségére pozitív hatással vannak, vagy bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.
Ebbe a csoportba tartoznak :
A probiotikumok: élő mikroorganizmusok, amik a táplálékkal együtt bekerülve a bélbe segítik az ott lévő állandó flóra fenntartását. A bélflóra fontos funkciót tölt be az emésztésben, a koleszterin anyagcserében és a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában. Ahhoz, hogy egy mikroorganizmust probiotikumnak nevezzenek, bizonyítottan az egészségre kedvező hatással kell legyen. Ellenállónak kell lenniük a gyártási folyamatokkal és az emésztőnedvekkel szemben, hiszen csak az életképes mikroorganizmusok képesek a vastagbélben kifejteni jótékony hatásukat. (megtalálhatók a tejtermékekben)
A prebiotikumok: olyan anyagok, amelyek ellenállnak az emésztőenzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását. Fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását.
A szimbiotikumok: a pre- és probiotikumok együttesét jelenti, ahol a két előnyös tényező összegződik, hogy egymást segítő szinbiózisban legyenek.
Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelain nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.
A papaya a természtgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.
A csipkebogyóban A-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes a C-vitamin.
Fogyasszon Ön is tradícionális Kombucha italt, amely létfontosságú enzimekkel, szerves savakkal támogatja emésztőrendszere működését.
Mentes tulajdonságok:
Nettó térfogat: 500 ml
Hígítási arány: 1:8 – 500 ml koncentrátumból 4,5 L kombucha ital készíthető.
Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor,fekete tea, kombucha gomba), inulin (15%), 100%-os ananászlé (1,6%), csipkebogyó (0,4%), zöldpapaya (0,08%), c-vitamin (0,132%).
Napi adag tartalmaz: | Mennyiség: | RDA%* |
C-vitamin (L-aszkorbinsav) 25 ml-ben: | 33,3 mg | 41,6 % |
50 ml-ben: | 66,6 mg | 83,2 % |
75 ml-ben: | 100 mg | 125 % |
Felhasználási útmutató:
Naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.
Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható!
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.
Miért ne legyen finom, ami egészséges?
További ötletek a felhasználáshoz:
Forrás:
Figyelmeztetés!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Átlagos tápérték 100 ml termékben | ||
Energia | 34,3/8,2 | kJ/kcal |
Zsír | 0 | g |
– melyből telített zsírsavak | 0 | g |
Szénhidrát | 24 | g |
– amelyből cukrok | 20 | g |
Fehérje | 0 | g |
Só | 0 | g |
Az általunk alkalmazott PET flakonok 25%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak és 100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓAK!
![]() | ![]() Előre egyeztetett időpont alapján |
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. |