Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Kombucha koncentrátum MEGGYEL (500 ml)

Aki manapság ad az egészségére, az ezt issza étkezés előtt, vagy után, hogy elkerülje az emésztési gondokat.500 ml Kombucha meggyel koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető
Ft

“Egykor a Császárok itala volt, most az italok császára.”

Kombucha ital 3-103 éves korig nemtől függetlenül mindenkinek.

 

Tudta, hogy a Kombucha:

  • enzimekkel és szerves savakkal támogatja az emésztést?
  • mint fermentált ital gazdagítja a bélflórát?

Jakab Kombucha Logo

A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.

Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).

Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).

A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).

A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).

A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.

A meggy rengeteg A-, B1-, B2-, és C-vitamint és ásványi anyagot (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) tartalmaz, valamint található benne foszfor. A gyümölcslé kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak, valamint színezőanyagokat, katekineket, antociánokat, kumarint.

 

Fogyasszon  Ön is tradícionális Kombucha italt MEGGYEL, amely létfontosságú enzimekkel, szerves savakkal támogatja emésztőrendszere működését.

 

Mentes tulajdonságok:

adalekanyag mentesgmo mentesgluten mentesmagyar termek

Aki manapság ad az egészségére, az ezt issza étkezés előtt, vagy után, hogy elkerülje az emésztési gondokat.

 

Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha gomba) meggy gyümölcslé sűrítmény (14%), meggy aroma.

Alkoholtartalom: max. 1,5% (v/v)

Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.

Hígítási arány: 1:8 500 ml 4 5 liter500 ml koncentrátumból 4,5 liter ital készíthető

Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható.

A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék- és gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.

A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.

 

Nézze meg Jakab István és Dr. Földes László beszélgetését a kombucha-ról. 25 év rendszeres fogyasztás és a szakirodalom találkozása: ITT 

Miért ne legyen finom, ami egészséges?

További ötletek a felhasználáshoz:

flavon bombanew fröccs 002new


Figyelmeztetés!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!

Forrás:
1. Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. – Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. – 2012
2. Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. – 2001
3. Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. – Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. – 2019
4. Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. – 2018

 

Átlagos tápérték100 ml termékben
Energia412/98,4 kJ/kcal
Zsír0 g
– melyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát24 g
– melyből cukrok20 g
Fehérje0 g
0 g

Az általunk alkalmazott PET flakonok 25%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak és 100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓAK!

Kapcsolatfelvétel






Átvevőpont:
Előre egyeztetett időpont alapján
Érdeklődés: 06205855745
Átvevőpont: 1044 Budapest, Megyeri út 51.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.