Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ |
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.
A meggy rengeteg A-, B1-, B2-, és C-vitamint és ásványi anyagot (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) tartalmaz, valamint található benne foszfor. A gyümölcslé kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak, valamint színezőanyagokat, katekineket, antociánokat, kumarint.
Fogyasszon Ön is tradícionális Kombucha italt MEGGYEL, amely létfontosságú enzimekkel, szerves savakkal támogatja emésztőrendszere működését.
Mentes tulajdonságok:
Aki manapság ad az egészségére, az ezt issza étkezés előtt, vagy után, hogy elkerülje az emésztési gondokat.
Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha gomba) meggy gyümölcslé sűrítmény (14%), meggy aroma.
Alkoholtartalom: max. 1,5% (v/v)
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.
Hígítási arány: 1:8 – 500 ml koncentrátumból 4,5 liter ital készíthető
Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható.
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék- és gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.
További ötletek a felhasználáshoz:
Figyelmeztetés! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Forrás:
1. Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. – Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. – 2012
2. Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. – 2001
3. Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. – Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. – 2019
4. Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. – 2018
Átlagos tápérték | 100 ml termékben |
Energia | 412/98,4 kJ/kcal |
Zsír | 0 g |
– melyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 24 g |
– melyből cukrok | 20 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Az általunk alkalmazott PET flakonok 25%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak és 100%-ban ÚJRAHASZNOSÍTHATÓAK!
![]() | ![]() Előre egyeztetett időpont alapján |
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. |