Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Manduella hántolt földimandula liszt (300 g)

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió, tigrismogyoró neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas és nem is fán terem.
Ft

Manduella – földimandula

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió, tigrismogyoró neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas és nem is fán terem. A fűfélék családjába tartozó növényt méltán nevezik a túlélés növényének, mivel napi 30 g földimandula elfogyasztása, a mindennapi táp- és vitál-anyag szükségletünket fedezni tudja! A földi mandula feldolgozása során a belőle készült termékek rosttartalmát az ideális szintre (4-6%) állítják be, melyet a gumó hántolása (koptatása) során végeznek. A hántolási eljárás, amely történhet száraz mechanikus, illetve nedves koptatással, kuriózumnak számít a földimandula feldolgozásban, és nagyon kevés helyen végzik. A koptatás során a gumó megszabadul a fitinsav tartalmától, amely diszkomfort érzést okozhat a fogyasztónál.

A koptatott gumó őrlése során különböző frakciójú (szemcseméretű) őrlemények keletkeznek, amelyeket szitálással szétválasztanak, illetve osztályoznak.

A földimandula liszt egyik fő jellemzője, hogy viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel, ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.

A hántolt földimandula liszt hivatott kiváltani az autoimmun betegek számára nem ajánlott maglisztek fogyasztását. Fogyasztása megoldás lehet a dió és mandulafélékre allergiásoknak is, természetéből fakadóan gluténmentes. A földimandulát magas olajtartalma és ideális olajsav összetétele miatt nem tanácsos kipréselni, hiszen olajai hordozzák a jótékony esszenciáját. A hidegsajtolás során visszamaradt földi mandula présmaradék hasonlóan sok más magliszthez, jóval szegényebb tápértékű élelmi anyag.

A konyhatechnológiailag jól használható földimandula lisztből kenyerek, süteményfélék,illetve egyéb pék és cukrászipari termékek számtalan variációja állítható elő. A kellemes (kissé mandula) ízű koptatott gumó élvezeti értéke messze felülmúlja a héjas párjáét. A belőle készült termékek nem „ropognak úgy a fogak alatt”, sokkal lágyabbak, omlósabbak. A földimandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag, amely a paleo, vegán, LCHF, cukorbeteg, ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.

 

 

Beltartalmi értékek 100 g termékben: 
Energia1021 KJ / 437 Kcal
Zsír25 g
   ebből telített zsírsav1,5 g
Szénhidrát45 g
   ebből cukor15 g
Rosttartalom10 g
Fehérje5 g
0,13 g
Omega 6 zsírsav11-13 %
Olajsav70-73 %

 

A földimandulából készült termékek teljes mértékben alkalmazhatók az Autoimmun protokoll (A.I.P.), az alacsony szénhidrát tartalmú, magas zsír tartalmú (Low-Carb High-Fat), paleo, vegán étrendekben vagy bármilyen reformtáplálkozási vonalon. Megfelelnek a funkcionális élelmiszerek által támasztott követelményeknek.

Felhasználási javaslat: hagyományos liszt kiváltására.

 

Összetevők: 100% Cyperus Esculentus finom őrlemény

Származási hely: Spanyolország

Forgalmazó: Green Blood Kft. 2151 Fót, Németh Kálmán út 34-36.

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Felbontás után zárja vissza, tegye hűtőbe. Utána 1 hónapig fogyasztható a lejárati időn belül.

Védőgázas csomagolás (védőgáz: nitrogén, szén-dioxid)

 

 

Kapcsolatfelvétel






Átvevőpont:
Előre egyeztetett időpont alapján
Érdeklődés: 06205855745
Átvevőpont: 1044 Budapest, Megyeri út 51.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.