: zöld tea**, ganoderma gomba õrlemény*, shiitake gomba õrlemény*, kurkuma*, levendula*
*Ellenõrzött ökológiai gazdálkodásból
** A zöld teát Sri Lanka kis mezõgazdasági termelõi csoportjai termelik fenntartható és biológiai sokféleségû gazdálkodási módszerekkel. A ceyloni zöld teából a trópusi hegyek egzotikus illata árad. Srí Lanka szigetén az éghajlat és a földrajzi viszonyok a legelõnyösebb feltételeket kínálják.
Tápérték 100 g termékben: Energia 439 KJ, 103 Kcal; Zsír 0,6 g (amelybõl telített zsírsavak 0,2 g); Szénhidrát 5,8 g (amelybõl cukrok 3,7 g); Fehérje 18,7 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegûek, ingadozásuk elõfordulhat. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz valamint TERMÉSZETES MÓDON ELÕFORDULÓ CUKROKAT TARTALMAZ
Elkészítési javaslat (1 adag): Kb. egy púpos teáskanálnyi teát forrázzon le 2,5-3 dl vízzel. A leghatásosabb, ha a teakeveréket 12-15 percig erõsen forraljuk. Forralás esetén 5 dl vizet tegyünk hozzá, mert a víz egy része elfõ. Lehûtjük szoba-hõmérsékletûre, majd leszûrjük. A jobb hasznosulás érdekében a tea mellé érdemes C vitamint fogyasztani, vagy a hideg szûrletbe aszkorbinsav port keverni (C vitamint). Ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, citromlével.